Co se skrývá na nádraží?

Melancholická zákoutí i spousta kultury.

Akce týdne
WI GO SI AFTA!
20. 8., 15:00, Šlechtovka
Pod tajuplným názvem se skrývá party v režii Kedjom Keku a Z druhý ruky pro Babanki. Pravidelní čtenáři tak již vědí, ti noví načerpají info zde. V úterý vás čeká workshop o recyklování, nějaká ta hudební produkce (Yedhaki:Naukita, Human Ketchup, Aid Kid, Petr Wajsar, Kapitán Demo), dokument a hlavně módní přehlídka, kde možná narazíte i na někoho z vágus redakce… A jestli vás to nenavnadilo, tak se připravte na obří sekáč, kde budete moci nejen nakoupit, ale i zbavit se toho, co sami nechcete!

Výstava týdne
PRAGUE BIENNALE 6, PRAGUE BIENNALE PHOTO 3
O této akci vás informujeme především proto, že se koná kde? Protože se koná na nádraží! A to navíc na žižkovském, jehož krásná funkcionalistická část snad definitivně unikla zbourání a dokonce se stala kulturní památkou. Jak pravdivě píšou na stránkách bienále: Svou návštěvou Prague Biennale, jak je u této akce příkladným pravidlem, se tak zároveň možná účastníte zrodu nové kulturní instituce, do níž se budete vracet ještě mnohokrát. A my radíme, abyste se kromě haly prošli i po areálu, protože takovou industriální romantiku jen tak nezažijete.

Foto týdne
EFEMÉR NA NÁDRAŽÍ
Efemér nás okouzlil na první pohled. A zřejmě to bylo setkání osudové, protože jsme právě zjistili, že si pořídili ateliér na nádraží – jednoznačně „naši lidi“. Kdybychom měli nějakou skutečnou redakci tak určitě taky na nádraží. Efeméři vědí proč – Tak jsme si pronajali kancelář nebo aťas, abychom mohli poslouchat vlaky a pozorovat transporty směr PRAHA. Protože Prahou to pokračuje do Berlína. Dolní nádraží je naše nová adresa. V chodbě obrovské nádražní hodiny a chlad. Po kolejích dál jen divoká zahrada. Máme svoje stezky jako bezdomovci. Brzy tu dozrají jabka. Jedovatá zelená periferie v centru města, v zimě se tu dají opékat špekáčky … Zatím máme na patách mour, trháme ostružiní a procházíme se v písku na náspech a představujeme si, že jsme v Itálii. Nemá se to, ale závidíme!

Sukovice týdne
DEVELOPEŘI NA ŽIŽKOVĚ
Bohužel ne každý si představuje nádraží stejně…

Video týdne
Abychom nekončili smutně, máme tu zase nějaká videjka od Masoxe Vegy, který se vás tentokrát rozhodl vzdělat klasikou:

Na kterou navazuje Kóža aka Madam Bizár, jež ukazuje, kam se naše civilizace za těch takřka 100 let posunula. V hlavní roli Jaroslav Uhlíř (bez kníru!!!) jako Nadráží.


Kdo pozná trať a nádraží, které se v klipu objevuje, dostane hezkou cenu!

One Reply to “Co se skrývá na nádraží?”

Comments are closed.