Zpátky do lavic. Trestných

Svět se fakt zbláznil. My vám tady každý týden doporučujeme zajímavé akce, ukazujeme utajená zákoutí, přinášíme zprávy z konce světa, zpovídáme nevšední lidi, a nikdo to neocenil. Pak si jednou dovolíme do někoho rýpnout a rázem si nás bere do huby půlka internetu. Uf. Pojďme radši na kulturu prvního školního týdne.

Akce týdne
TRHlá NÁPLAVKA
4. 9., Bajkazyl náplavka, 14:00–21:00
Tato akce zaujímá v kulturním přehledu první místo, protože zde Vágus bude mít stánek se svými výrobky, které potřebuje prodat. Potřebujeme tudíž, aby vás přišlo co nejvíc. Máme pořád spoustu těchhle hustejch a přísnejch trik i nějaká nová. Šperky z odpadků a domácí buchty taky budou. Kromě stánků čekejte i kulturní program s Midi Lidmi v čele. A vůbec – je to u řeky a bude hezky. Co víc byste chtěli?

PRVNÍ PRAŽSKÝ CASSETTE STORE DAY
7. 9., Bajkazyl Žižkov, 16:30
K lásce ke kazetám jsme se vyznali už v našem Analogu, takže takový „veletrh“ s kazetami a kazetová burza, to je něco pro nás. Pokud se chcete seznámit blíže s tímto absolutně nepraktickým médiem a jeho vydavateli (Naab, Coffee Breath, Bleeding Ear, KLaNGundKRaCH, Stoned to Death ad.), je to akce i pro vás. A samozřejmě bude i nějaká muzika – např. Benelux, Paregorik, Odeur de Violettes nebo Tomáš Kopáček.

Koncert týdne
SOLE + EDOSHŮV KURNÍK
5. 9., Pilot, 20:00, 150,-
Pro představení hudebních těles vystupujících na tomto koncertě nám asi nejlépe poslouží drobný myšlenkový experiment. Nejprve si zkuste přehrát kariéru takového Bonuse pozpátku. Vidíte, jak se ze sentimentálního fotříka znovu stává osamělý pouliční kazatel od vršovického nádraží? Výborně. A teď do textů Čoko Voko vraťte mluvu žáků třetí třídy a máte to kompletní. Dí aj uáj až za roh.

Web týdne
A2LARM
Nový vytuněný web A2. Najdete tu videa, fotky, aktuality a tak všelijak podobně. Alarm je prý životní postoj, a my se tak nejvíc těšíme na rubriku HATE’N’LOL, protože to jsme celí my…

Sukovice týdne
Tak pokolikáté to tu máme? Mafiánské zacházení s majetkem, jeho legitimní ale můj ty bože nelegální zabrání, díky němuž je svatý soukromý majetek konečně znovu smysluplně využíván… a následný taneček těžkooděnců. Jen tak dál, slušná společnost se přece nemůže ztotožnit s něčím takovým: Žijeme ve městě, kde vlastnit prázdný dům je víc než bydlet v něm a využívat ho. Žijeme ve městě, kde se centrum metropole změnilo z žijícího organismu ve skanzen pro turisty. Městské čtvrti se zbavují svých chudých, aby se na ně obyvatelé luxusních bytů a zaměstnanci z nových administrativních budov nemuseli dívat.
Jen tak dál, upřednostňujme soukromé vlastnictví nad lidskými právy, dodržujme do písmene zákony, které neumožní lidem důstojně bydlet, ale dovolí náckům a „slušným“ lidem pořádat pogromy na jejich spoluobčany. Protože kam bychom asi došli, kdybychom tyhle zákony nedodržovali, no řekněte?!