U Mašinky, Otrokovice

Vyjasněme si to hned na úvod. Mašinka NENÍ otrokovická nádražka, byť se nachází na peróně. Pravou nádražku najdete přímo v nádražní budově. Vzhledem k její šibeniční otevírací době se mi ji však zatím nepodařilo kvalitně zrecenzovat. A Mašinka patří k Otrokovicím stejně neodmyslitelně jako moravský primát v produkci pervitinu.

Asi to ani jinak dopadnout nemohlo. Člověk se vzpamatovává z dalšího dílu nekonečného seriálu Sukovice – Olomouc hlavní nádraží a na přestup v Otrokovicích má tentokrát celých 20 minut, když ho do očí praští nápis Akce měsíce – Plzeň za 26 Kč. Nejde odmítnout. Co na tom, že pivo bylo zvětralé snad už ve chvíli, kdy jej jihoafrický kapitalista uvařil. Co na tom, že nabídka je velmi pestrá a zahrnuje mimo jiné i Zubra a Svijany. Tento večer se nese v duchu místního sociálně demokratického hesla Stop drahotě!, s nímž tuším naposled prorazil Baťa někdy před devadesáti lety.

Dnes je však 15. října 2010 a poutníkův zrak se ztrácí v myriádě zrcadel, aby se posléze zastavil na televizní obrazovce. Z duelu hráčů třetí světové desítky na turnaji v Šanghaji asi nejvíce zaujal nezletilý rachitický sběrač míčků, jehož mohutné brýle zdatně skrývaly zděděné mongoloidní znaky. Z dalšího inventáře zaujme například pokladna obsluhovaná přátelským číšníkem a vysloveně nepřátelské výrazy okolosedících štamgastů. Vsadil bych se, že to před chvílí hodili Mišákovi. Pokud místo voleb nešli chlastat. Protože co taky jiného v Otrokovicích v pátek večer…

2 Replies to “U Mašinky, Otrokovice”

Comments are closed.