Bufet Express, Otrokovice

Možná jsem sentimentální pitomec, ale otrokovická nádražka pro mě není jen obyčejná putyka. Je to přestupní místo na cestě k dospělosti. Místo, kde se ze zlínské lokálky přestupuje na vlaky jedoucí do velkého světa. A taky místo, kde jsem poprvé okusil čokoládový větrník.

Otrokovické nádraží mi však hned uštědřuje první podpásovku: Psychedelické malůvky místních perníkových dětí v podchodu na nástupiště byly nahrazeny novými, patrně vzniklými po odvykací kůře v těžkém absťáku. Také přednádražní prostor prodělal velké změny, zdejší parčík byl zkultivován a zkrášlen fontánou. V nádražce se naštěstí za ty roky, co jezdím ze Zlína do Prahy, nezměnilo vůbec nic.

Je pátek a čas oběda, dělnická třída míří na své polední pivo a vzduchem lítají první panáky. U výčepního v tričku Starorežná objednávám 10° Gambrinus za rovnou dvacku. Při bližším studiu nabídky a použití trojčlenky však zjišťuji, že výhodněji vyjde dvanáctka za 23. Drobné zklamání zapíjím třetinkou kofoly za 12,- a šouním lahůdkový pult. Specialita podniku, kterou si pamatuji z dětství, tedy čokoládový větrník, na pultu chybí. Má však zdatnou náhradu v podobě čokoládového šmetrdólu, tedy pařížské kremrole za 11,60. Ani ona nezklamala.

A teď ještě kus opravdového žvance k tomu zákusku. Prvoplánové kombinaci pařížská kremrole – pařížský salát se záměrně vyhýbám. I proto, že šalátik vypadá spíš jako kýbl s morsuvinem. Vybírám tedy vaječňák za 16,- Kč, který by byl býval mohl být i docela dobrý, kdyby nebyl býval chladničkou zpracován až někam k bodu mrazu.

Celkový dojem ze zkonzumované krmě je tedy poněkud rozpačitý. Na druhou stranu, otrokovická nádražka není žádný podnik pro labužníky a fajnovky můžou jít na pivo třeba do Mašinky. Bufet Express je časová kapsle a jedna z mála nádražek, která (na rozdíl například od Zábřehu) přestála i modernizaci železničního koridoru. I to se však může brzo změnit, neboť dráha chystá prodej budovy soukromému investorovi. Proto hybaj do Otrokovic, dokud se tahle časová smyčka točí!

atmosféra: * * * * *
obsluha: * * * * *
pivo: * * *
jídlo: * *
hajzlíky: v Mašince

2 Replies to “Bufet Express, Otrokovice”

  1. jsi blb, měl sis dát dvanáctku, neb ta je tanková gambrinusovská poctivá dvanáctka, čili jediné dobré pivo, které lze dostat ve Zlínském kraji. A možná v celém Bulharsku. Bez výjimky.
    Kvůli otrokovickému bufetu chodím na vlak vždycky o hodinu dřív!

Comments are closed.