Pozor u druhé koleje!

(Psáno pro VICE)

Tuhle jsem zaslechl, že zavřeli nádražku v Bráníku. Hodně mě to vzalo. Prý jsem vůbec nemluvil a houpal se jak starý Brůna. Když už se mnou vůbec nebyla řeč, poslali mě kluci z redakce v rámci terapie do téhle hospody. Až mi to Karel Kunrt sprostě záviděl. Karle, záviď! Š-ha-š-ha-š-ha-š-ha-huíííííííííí! Na druhou kolej přijel osobní vlak z Vizovic!

Jo, je to přesně tak. Výtopna na Václaváku je hospoda, kde vám pití přiveze vláček jako ve filmu Kulový blesk. Točené pivo by se tu vlastně mohlo jmenovat topivo. A dál se o něm odmítám bavit, protože je předražené jako základní jízdné Českých drah. Takže pár dalších postřehů. Mašinky se tu jmenujou Pepík, Vendulka, nebo třeba Heidi. Když na koleje položíte ruku, tak brní. Když tam položíte foťák, vláčky nejezdí. Staré typy vlaků občas vykolejí a musí to zachraňovat pan výčepní v čepici výpravčího. Stůl v hospodě se dá zarezervovat přes internet a přes obědy tu bývá narváno jak ve Slovenské strele. Aby taky ne. Nádražka v Lysé promine, ale tady se vaří jiná liga. Třeba obrané husí masíčko se zelím, které zřejmě posílí vaši obranyschopnost. My jsme si nakonec dali hrachovou kaši s uzeným a fazolové lusky na smetaně. Oboje za 79 a oboje vynikající. Oproti točenému Gambáči za 29 a Plzni za 39 hodně velký pokrok.

A nakonec nás stejně dostali. To kurevsky předražené pivo jsme si poručili ještě jednou. Prostě jsme to nevydrželi. Hannah nám v redakci tak často tlačí brněnskou kulturní scénu, až se jí za to všichni smějeme. Jenže tady je třeba přiznat, že Praha dostala těžce na prdel. Brňáci mají svou Výtopnu už víc než rok. Ta pražská je otevřená od února. A najdete ji na Václavském náměstí 56, hned u vchodu do paláce Fénix.