Baross Étterem, Keleti pu, Budapešť

I když se to nezdá, budapešťské Východní nádraží neboli Keleti pu skrývá ve svých útrobách nejen podniky formátu Bakter Büfé. V krásné historické budově se nachází i Baross Étterem, který by člověk neváhal označit za místní Fantovu kavárnu. Co však máte dělat, když váš mezistátní expres Avala nabral po cestě z Bělehradu dvouhodinovou sekeru?

Baross nás přivítal teplem a bodavým pohledem číšníka, který vypadal jako Bruce Willis a stejně jako on měl neomylný instinkt. Asi poznal, že máme jen 150 forintů a platit budeme kartou. Přesto nás nakonec nerudně usadil a přinesl nám čaj šípkový a předražený a pivo chmelové a předražené. Třetinka Gösser za 450 forintů vyšla dráž než čaj za 300, což už jsme dlouho neviděli. Na širokoúhlé plazmové televizní obrazovce jsme však mohli vidět přátelské fotbalové utkání Brazílie versus Skotsko i násedující Kibicek.

Když už jsme tedy byli v teple a uráceli nehorázné sumy podobně jako kibicující skupinka důchodců a mladá Němka flirtující se dvěma Brity, využili jsme situace i k vylití našich měchýřů. Od dveří toalety nás však vrátil záhadný nápis v maďarštině, který rovněž obsahoval jakýsi ceník výkonů. To jsme zatím netušili jakých.

KZ se tedy bezradně obrátila na postaršího číšníka, který ji provedl dveřmi do jakési sanitární místnosti a pomocí kódu otevřel tajemné dveře, za nimiž vedly sterilní bílé točité schody kamsi do hlubin pod Keleti pu. V bíle vykachlíkované místnosti s mnohými toaletami byl zavřený smutný a bledý Asiat, který pulíroval kachličky na zdech a vypadal, že chce ven. Tedy žádná Fantova kavárna, nýbrž budapešťské Pulp Fiction i s Mrzákem ve sklepě!

Pokoušet se Mrzáka osvobodit a riskovat tím konflikt s Brucem Willisem nemělo cenu. KZ tedy jen vykonala potřebu a pak vystoupila zpět na denní světlo sledována smutnýma očima Asiatovýma. Naše oči však byly brzy ještě smutnější. To když jsme zjistili, že dvouhodinová sekera našeho spoje se proměnila ve tříhodinovou.

Atmosféra: * * * za přízemí, * * za sklep, * * * * * za jejich vzájemnou souhru
Obsluha: * pro Bruce Willise, * * * * pro staříka, * * * pro Asiata
Pivo: * *
Jídlo: nehodnoceno, nebyly peníze
Hajzlíky: * * * * za to, že na dveřích nebylo napsáno obvyklé muži/ženy (férfi/női), nýbrž páni/dámy (urak/hölgyek), a také za to, že je Asiat tak hezky vypucoval

One Reply to “Baross Étterem, Keleti pu, Budapešť”

Comments are closed.