Kanál-tip na romantickou večeři pro dva

Očekáváte návštěvu? Těšíte se? Nakoupíte? A pak to přijde. Nemáte nádobí. Jen jeden hrnec a jeden hrnek. A jednu vidličku, jeden nůž a jednu lžíci. Výbava pro plánované gastronomické hrátky zcela nedostačující. Je státní svátek a všude mají zavřeno, není možné získat ani papírový tácek. Ale vy se tak lehce nevzdáte.

Nějak to dopadne. Uvaříte v hrnci vodu, nasypete do ní těstoviny. Otevřete švýcarákem konzervy. Slijete vodu z hrnce,odklopíte pokličku a zjistíte… že těstoviny nabobtnaly a do hrnce už se nic víc nevejde. Hrnec je zkrátka malý. Právě tak velký, aby se do něj vešla voda na čaj pro jeden hrnek. Ale vy se pořád nechcete vzdát lahodného jídla, kulinární předsevzetí přeci nemohou ztroskotat na pouhém nedostatku nádob. Smíchat vše v umyvadle? Nepraktické, neestetické a nehygienické. Řešení díkybohu existuje, zejména vlastníte-li psa a schraňujete igelitové sáčky na sběr…hm… psích odpadních produktů. Sáček je prostorný dost. Není sice klasicky estetický, ale zato podporující kanální ambiente. Večeře zachráněna. Hrnec, a nakonec i igelitový sáček vylíže pes a ani není potřeba ztrácet čas mytím nádobí. Sláva igelitovým pytlíkům. Koneckonců, v Americe na to přišli už dávno a založili si dokonce řetězec igelitových restaurací. Jak jinak.

Z Karl-Marx Stadtu Berenika, Martin a Ťapka

3 Replies to “Kanál-tip na romantickou večeři pro dva”

  1. Nevím, kdy s tímhle nápadem přišli Amíci, ale KLádin si takhle vozí uvařené těstoviny a rizoto na Zdravotník.

  2. tohle už sem praktikoval na koleji, jen vše bylo studené, stačilo to dát do sačku napustit horkou vodu (na koleji byla zadáčo) za dvacet minut byla teplé žrádýlko …. taková mikrovlnka chudých

Comments are closed.