Že nevíte, co je to oschlebíček? Inu, oschlý majonézový chlebíček, nejlépe s rostlinným tukem, vejcem a petrželkou – základní výbava každého správného bufetu. Tyhle oschlebíčky jsou rekordní a pocházejí z naší katederní lednice. Ležely v ní 4 měsíce. Vyhodil jsem je, až když jsem si tam chtěl dát ředkvičky a bál jsem se, že by je zoufalé hladové bakterie mohly napadnout.
6 Replies to “Oschlebíček”
Comments are closed.
Hmmm… Ta nátierka teď po čtyřměsíčním zrání vypadá až skoro kaviárově.
já nevim, z tý fotky vypadaj poživatelně. čuchat bych k tomu ale nechtěl. ale to je stejný jako se zelenou. pít se dá, ale po přičichnutí k peprmintu kosim.
….s tou “petrželkou” jste je koupili nebo vyrostla až během těch 4 měsíců?
Měls to zkonzumovat a byl by článek na pokračování. Nebo to položit na popelnici a zkonzumoval by to NP.
Všem pochybovačům: toto jsou skutečně tak 4mesíční chlebíčky uložené v chladničce, která se neotevírá. Vyjma rozpitého vína v lednici nic není. Tedy uvnitř lednice nastalo mikroklima ne nepodobné hrobkám egyptských faraonů. Petrželka si uchovala mladistvou tvář podobně jako Tutanchamon. Nad věrností barev a konzervovaným zjevem objevitele strnuli, podobně jako egyptští hledači, leč chlebíček skutečně poživatelný nebyl… ani jeden z páru.