Kde je Závišův Červený most, co je železniční most?

I Mistr Záviš se někdy utne! Přestože jej adorujeme, musíme podotknout, že v jedné věci se mýlil. Totiž pouze sdělit, že Červený most je železniční most, prostě není dost.

Přesvědčujeme se o tom opakovaně. A vězte, že i rodilí Znojmáci a Znojmačky v tom mají zmatky. To vede ke zbytečným omylům, jako když jsem před lety na vlastivědném výletě ve Znojmě dovedla NPho na železniční most, který byl zároveň červený (a tudíž jsem ho měla za TEN Červený most) a nutila ho tam onanovat, jak se ostatně zdravý muž má chovat. Později se ukázalo, že si prostě jen chvíli žmoulal péro na celkem random, ale zato poměrně dopravně frekventovaném mostě.

Aby vaše mastrurbační výlety byly geograficky akurátní, nabzíme přehled dvou falešných znojemských Červených mostů i toho pravého.

Falešný Červený most č. 1: Železniční viadukt nad Dyjí
Souřadnice: ​​48.8478961N, 16.0515992E

Vedle Radniční věže, Kostela sv. Mikuláše a rotundy je železniční viadukt jednou z dominant města. Vždy se mi zdálo nespravedlivé, že děcka, co ze Znojma jezdí na hotelovku do Retzu každý den dvakrát projedou po tomto majestátním viaduktu s dechberoucím výhledem do kraje, zatímco já mám na trase do školy jen dva tunely u Citonic.

Pro Mistrovy písně je ovšem tento všemi oslavovaný a na propagačních materiálech města zobrazovaný, 220 metrů dlouhý a 48,2 metrů vysoký viadukt příliš mainstreamový a v jeho díle se nevyskytuje.

Falešný Červený most č. 2: Most nad tratí u hřbitova
Souřadnice: 48.857533N, 16.065521E

Tento most kousek od hřbitova jsem za Červený most považovala, protože mi kamarádka Jitka prozradila, že je to TEN Červený most. Měl tehdy červeně natřené zábradlí (dnes je modré), takže to dávalo smysl. Jitka je tou, která mi půjčila první Závišovo CD, čímž mě zasvětila do jeho lyriky. Společně jsme si pak Mistrovy písně svorně notovaly a já neměla důvod jí nevěřit.

Tento most je také ten, kde jsem nutila chlapce onanovat, aniž bych ovšem tušila, že pravý Červený most se nachází nedaleko.

Pravý Červený most
Souřadnice: 48.8596581N, 16.0672981E

Ano, přátelé, to je on. Červený most postavili v letech 1869–1870 italští dělníci za neuvěřitelných třináct měsíců a to z červených cihel z blízké cihlárny v Dolní Lesce, což mu dalo jméno.

Po tomto 90 metrů dlouhém mostě se jezdí vlakem do Hrušovan, nebo se po něm pěšky chodí na zahrádky. Původně zde měla vést dvoukolejná trať, na což se ovšem kdosi zvysoka vykašlal, takže místo druhé koleje vede cestička, kde se lze příjemně procházet, pokuřovat a jak my, znalci Závišova díla, víme, též onanovat.

A vy už teď konečně přesně víte, kam zamířit, až vás budou zase hledat fízli.

Nemáte dost? Více Mistra Záviše najdete na Záviš memes for Citonice teens – na Facebooku nebo na Instagramu.