Follonica: svůdně odhalené cappuccino

Přímořské toskánské letovisko Follonica leží na trati spojující historické klenoty Pisa a Řím. V létě zde ulice tepou hudbou a smíchem a dlouhé pláže zdobí těla turistů. V dubnu tu není nic.

Součástí budovy vlakového nádraží je ale občerstvení Grand Caffé Della Stazione s apertura ore 5:00 a chiusura ore 1:00, přičemž netuším, o jaký časový formát jde, ale byla jsem zde ve 14 hodin a bylo otevřeno. Občerstvení nelze vytknout nic. Obsluhuje tu mladá Italka se svůdně odhaleným bříškem a o něco starší a větší kolegyně se sebevědomě přiznaným knírkem.

V nabídce je klasický sortiment. Pišingry na cestu, alko i nealko nápoje, několik druhů sendvičů, vybledlý poutač inzeruje i cosi, co vypadá jako hranolky nebo pastelky, obojí asi možné. Dále asi 30 druhů mentolových bonbónků, širokou paletu zapalovačů, papírků a tabáku a kávu.

Za euro třicet vám ploché bříško udělá cappuccino v pákovém kávovaru s ručně našlehaným mlékem takové chuti, za které se u nás uděluje minimálně hashtag od Hejlíka. Kouřovým sklem je od podniku oddělen prostor s pěti herními automaty a dvěma toaletami. Zde je ale po celou dobu moc plno na to, abych jedno nebo druhé využila.

Jáňa
duben 2023