Bohumín

Bohumínská nádražka se na první pohled jeví tak trochu nehospodsky, ba řekl bych lehce umělohmotně. Že jsem správně, mě uklidňuje teprve pohled na místní smetánku dna, která již v 11:00 poctivě pracuje na průměru vypitých piv Čecha na hlavu, a na dopolední hodinu již solidní kouřový opar.

Nucená hodinová pauza v Bohumíně vybízela k návštěvě místní nádražky s honosným nápisem Pivnice. Nejprve však nepoučen vycházím ven a moje první kroky míří k ceduli Večerka-Maso-Uzeniny-Bufet, kam kráčí i polský průvodčí. Gumový opečený brambor s vepřovým řízkem má však k dokonalosti daleko. Hlad sice zažene, ale absence pípy mi naznačuje, že jsem špatně. Mířím tedy rychle zpět na nádraží pro druhý pokus. A tentokrát úspěšně.

Již z dálky mě volá nápis „Ostravar kvasničák 27,-“ a já po příchodu neváhám. Slečna v černém tílku s poctivým poprsím si ale s pivem dává na čas. Během čekání na zlatavý mok si prohlížím hospodu, v jejímž čele trůní gril. Padám k myšlenkám, zda majiteli došly peníze nebo zda vypil více než zdrávo a opomněl si vzít vše, s čím přišel. I bez grilu se mně ale místnost jeví tak trochu nehospodsky, ba řekl bych lehce umělohmotně. Že jsem správně, mě uklidňuje teprve pohled na místní smetánku dna, která již v 11:00 poctivě pracuje na průměru vypitých piv Čecha na hlavu, a na dopolední hodinu již solidní kouřový opar. Konečně přichází pivo a neprohloupil jsem – kvasničák je lahodné chuti. Nabídka piva je vůbec silnou stránkou hospody. Na výběr máme od Staráče pro pražáky po skoro místní Ostravar a nedaleký Radegast. Pro ty, kteří si spletli vlak s autem, je v nabídce i nealko, případně kofola. Ceny jsou za pitivo standardní (10° za 21,- 12° za 25,- Kofola 1dl za 6,-).

Pro vyhládlé krky je putyka spojena s místním bistrem, které moc přesvědčivě nevypadalo. Ale nechci zbrkle hodnotit, protože jsem čerstvě najeden a jídlo nezkouším. Nakonec dávám 13korunové dýško za nabití mobilu, čímž dostávám servírku téměř do mdlob. Jelikož vlak do Prahy volá, opomenu navštívit záchodky. Čímž můžu konstatovat, že krom piva jsem toho tentokrát moc neohodnotil. Každopádně odcházím spokojen.

atmosféra: * * *
obsluha: * * *
pivo: * * * * *
jídlo: nekonzumoval (bufet naproti nádražce je ale bída)
hajzlíky: na klíč, nepoužil