Kikkoman: Tohle váš kečup nedokáže!

Konečně je tu někdo, kdo nakope marvelovské superhrdiny do rozkroků. Nepochází z Kryptonu, ale z planety Soy, proto se zaručeně stane miláčkem veganů.

Vědec nás naučil nejen hlásit se do telefonu „moši moši“, ale také konzumovat zásadně sójovou omáčku Kikkoman, pro kterou jsme až do nedávna museli jezdit společně do Makra. Nyní máme důvod milovat Kikkomana ještě víc. Žádná jiná omáčka totiž nemá svého superhrdinu. A ještě tak zatraceně atraktivního a bojovného.

Kikkoman je mužný a svalnatý. S neměnným úsměvem na lící nepotřebuje skrývat nedokonalosti svého těla a tak se exponuje jen v nápadně dlouhé bederní roušce. Rybím okem pevně prohlíží svůj hood ne z výšin mrakodrapů, ale z drátů vysokého napětí a pyramid, doprovázen věrnou plastovou rybičkou, ve které se obyčejně ze sushi restaurací vozí sójová omáčka.

Chytlavý refrén se vám zavrtá na dlouhé týdny do uší a vy budete nevěřícně sledovat, jak Kikkoman svým mocným Kikko-punchem pokoří mafiány jakuzy i všechny ostatní omáčky, Worcester, kečup, hořčice i majonézu, pak se zjeví jako bůh na obloze a nakonec dojde i na sex (byť s varováním „don’t try this at home“). A já se vás ptám – kdo z vás to má? Rozhodně teda my a Vědec ve špajzu!


Silnější povahy si pak mohou pustit i původní verzi s oběšenou kočkou a nahatýma kozama.

A perlička na závěr – věta „show you“ v refrénu odkazuje na japonské slovo „shōyu“, které znamená sójová omáčka. Jak jinak taky, že?!