Jarní výkvět

Koncert týdne:
HLUK NA BIKE-SKATE RAMPĚ!
26. 4., rampa mezi Bráníkem a Modřanama, 18:00, vstupné dobrovolné
Tohle je nám moc blízký, tak blízký, že bychom to ani my líp nevymysleli. Je na tom skvělý úplně všechno – koncert pod širým nebem na totálním vágus místě, šest exkluzivních „těles“ za dobrovolný vstupný. … večer se bude dělat oheň, přespat se dá s místníma bezďákama na skvělým zeleným placu. A konečně: když vás to bude celý srát, můžete se odpojit a jít zevlovat k řece, čumět do vody, házet do ní kameny a poslouchat šumění nedalekýho splavu.

Dál určitě doporučujeme:
STRIFE, NARROWS, GOT A WOLF
24. 4., Klub 007 Strahov, 19:00, 280,-
Hard Core ve skutečným slova smyslu a návrat legend. Strife si pravověrní jistě nenechají ujít, já se ovšem víc těším na Narrows: … Dřevorubci všech barev vousů tak budou slavit slavnost hlinomazu. V Narrows se potkali členové dnes již legendárních Unbroken, Over My Dead Body, Some Girls, These Arms Are Snakes, NineIronSpitfire. Zvuková stěna, litry potu, prasklý trubky a pamatujte: vesty plavou, děti ne!

COMANECI, ANDREA ROTTIN
26. 4., Baron Prášil café, 19:30
A konečně něco pro křehčí duše – folk s italskými kořeny, zpěv, kytara, banjo, ozvěny Low nebo Cat Power. Ideální soundtrack pro zasněný jarní večer…

Akce týdne:
AKADEMICKÁ NOC
25. 4., FF UK
Konečně akce, která ukazuje (a snad i dokazuje), že studentstvo by tu mělo být především od toho, aby formulovalo myšlenky a ideje přispívající k posunu a rozvoji celé společnosti. Tedy že se zajímá o něco jiného než o ožírání na přiblblých majálesech či o volbu „miss univerzita“. Na Filozofické fakultě vás čeká bohatý program včetně přednášek, diskuzí a snad i kvalitní kultury.

Výlet týdne:
KOMENTOVANÁ PROCHÁZKA DEJVICEMI S MILANEM MIKULÁŠTÍKEM
25. 4., 17:30
Milan Mikuláštík je skvělý kurátor, takže čekáme, že i procházka s ním bude stát za to. Není nad to dozvědět se o místech, kde rádi vágusíme, i něco povolaného. Zvlášť když vezmeme v potaz jisté diskutabilní plány na novou zástavbu Dejvic…

Film týdne:
ANTIFA: 161 > 88
25. 4., Studio Béla, 20:00
1. máj se nám blíží, ale nejen proto byste měli zhlédnout tenhle dokument o 20 letech Antify a odporu proti neonacismu a rasismu. Tenhle „boj“ totiž jen tak neskončí. Zároveň vám tímto chceme představit celé Studio Béla: sympatický prostor v Maďarském institutu – jejich program se určitě vyplatí sledovat!

Přednáška týdne
DISKUZE NA TÉMA HOLAKAUST ROMŮ PO ČESKU
28. 4., 16:00, Pilot Klub
I letos proběhnou na přelomu dubna a května Akční dny, o kterých ještě určitě budeme informovat, protože přinášejí spoustu témat, o kterých by se mělo v současné společnosti (nejen) mluvit. Prvním bodem programu bude promítání a diskuze nad naprosto přehlíženým a přesto dodnes tak aktuálním problémem.