Vágusovo antidepresivum

… je mimo navštěvování nádražek a popíjení Braníku samozřejmě i kultura.

Akce týdne
NOC VENKU
21. 11., Jungmannovo náměstí, vstupné – cukr, čaj, konzervy, rukavice, šály, ponožky, obvazy… v min. hodnotě 50,-
Druhý ročník akce na podporu lidí bez domova, kdy si všichni můžeme vyzkoušet strávit zimní noc venku. Stačí si přinést kartony, karimatku, spacák… Kromě zážitku vás čekají tematické přednášky, hudební program, film Láska v hrobě, výstava a občerstvení od Armády spásy a Kuchařek bez domova. Pokud vás tahle problematika zajímá, věnujte pozornost taky nové A2, která vyjde ve středu a jejímž hlavním tématem bude sociální bydlení.

Demo týdne
PROTEST PROTI VYKOŘISŤOVÁNÍ CIZINCŮ STÁTEM…
20. 11., 8:30, před budovou Strakovy akademie (Úřadem vlády ČR)
Zatímco Evropa chce rovná práva pro všechny, čeští ministerští úředníci by rádi ve zrychleném (!) řízení rovná práva pracovním migrantům a migrantkám upřeli. Více informací o problému i celé demonstraci v odkazu. A nezapomeňte, že pošlapáváním práv jedné skupiny to vždycky teprve začíná…

Koncert týdne
BENEFICE NA BIG BROTHER AWARDS
19. 11., Cross Club, 18:30, vstupné dobrovolné
Už tradiční akce, bohužel rok od roku potřebnější, jak dokazují třeba poslední velkolepé plány Prahy 1 na rozmístění desítek nových kamer. Vzdělat se můžete na přednášce „Sledování elektronické komunikace ve světle aféry PRISM. Co dnes víme a co s tím můžeme dělat?“, v 20:00 pak začne koncert Darko (UK), Prodavače a Crome. Vybrané peníze poslouží k uspořádání ceremoniálu Big Brother Awards 2013.

Přednáška týdne
ROMA BOYS – PŘÍBĚH LÁSKY
19. 11., Kavárna klubu Cross, 19:00
Když už budete v Crossu, můžete zaskočit i na pravidelnou přednášku pořádanou UFOSS. Tenhle přednáškový cyklus rozhodně doporučujeme sledovat, nad zajímavým tématem se tu diskutuje skoro každý týden! Tentokrát půjde o LGBT aktivismus a homosexualitu v romské komunitě.

Výstava týdne
VETŘELCI A VOLAVKY – ATELIÉR SOCHAŘE
20. 11. – 20. 1., DOX
Výstava modelů, které byly vytvořeny jako skicy pro soutěže na realizace ve veřejném prostoru a která je jedním z doprovodných projektů k publikaci Vetřelci a volavky. Atlas výtvarného umění ve veřejném prostoru v Československu v období normalizace (1968–1989). Jestli si myslíte, že za Normalizace nevnikaly hodnotné sochy a budovy, tak rychle koukejte změnit názor, jinak bychom nebyli kamarádi… Brutalismus forever!