Máslové trubičky a nekompromisní větrníky

Bývá železným zvykem, že při našich návštěvách Znojma NP pravidelně nadává na umělohmotné vozíky ve zdejším Albertu. „Vždyť se na tom nedá grilovat!“ vykřikuje a zalamuje ruky jako cérečka za starú Břeclavú. Jakmile však spatří místní cukrárnu, jeho sveřepý výraz zjihne.

Přiznejme si hned na úvod, že Máslové trubičky je poněkud zavádějící název. Cukrárna ve znojemském Albertu produkuje kompletní sortiment cukroví, a to ve variantách mini a mega. Nic mezi neexistuje. A větrníky, přátelé, zde naleznete hned ve dvou provedeních: karamelové i čokoládové, obé za neuvěřitelných 16 korun. (A vyrábějí i Paříž–Brest!)

Výše zmíněné kvantitativní ukazatele bohužel implikují i jedno drobné negativum: průměrně vzrostlý jedinec není s to pozřít na posezení oba větrníky. Volíme tedy karamelový, kterému jeho přívlastek náleží plným právem. NP při čvachtání v centimetrové vrstvě polevy jen lituje, že této kategorii nevyčlenil větší bodový podíl. A spokojená je i KZ: „Ten korpus je výborný. Měkký a vůbec mě tam neotravuje,“ přemýšlí nahlas a s plnou pusou.

A nyní se dostáváme k druhému drobnému negativu znojemského větrníku, a tím je náplň. Pravda, není sladká a to jí slouží ku cti. Čím jsou však nastavovány bílá i hnědá šlehačka, to si netroufáme odhadnout. Ale i tak patří větrník od Máslových trubiček k tomu lepšímu, s čím jsme se dosud v naší rubrice setkali.

Velikost: 5/5
Vzhled: 4/5
Čerstvost: 20/20
Poleva: 20/20
Korpus: 10/10
Náplň: 20/40

Celkem: 79/100

Metodiku hodnocení najdete zde.

2 Replies to “Máslové trubičky a nekompromisní větrníky”

  1. Hmm, zdá se, že místní cukrář není takový debil jak se zpívá v té písničce.

Comments are closed.