Co je víc než 88?

Všechno a tenhle týden obzvlášť to, o čem se dočtete níže.

Akce týdne
BENEFIT NA PODPORU AUTONOMNÍCH PROSTORŮ
31. 1., dejvická Klubovna, 19:00, vstup dobrovolný (doporučeno 120,-)
Praha je městem, ve kterém je většina míst pro setkávání klasickými komerčními prostory. Většina barů, klubů a hospod je pro jedny nudným zaměstnáním, zatímco pro druhé pouhou továrnou na zábavu a relaxací. Naštěstí i v Praze se pomalu objevují místa, která se tomuto stereotypu vymykají. Místa, která jsou sebeorganizovaná, a tak se v nich více či méně stírá rozdíl mezi „zaměstnanci“ a „zákazníky“. Místa, která dávají lidem příležitost se realizovat i jinak než pouze utrácením peněz. Místa, která dávají příležitost pro kreativitu, zábavu a politiku nepodmíněnou tučným obnosem za pronájem. Toť výňatek z oficiální pozvánky. Dodáváme, že ačkoli tzv. autonomí prostory fungují na nekomerční bázi, i ony potřebují k přežití peníze. Benefiční akce se nabízí jako jednoduché a vděčné řešení, zvlášť když jsou přichystány taháky jako Hlinomaz, Tabula Rasa a Peleton. Nezapomínejte ovšem, že jednorázová pomoc je sice fajn, ale pravidelná podpora a pomoc jsou ještě důležitější.

Koncert týdne
BENEFIT PRO ŠUMAVSKOU DIVOČINU
28. 1., Lucerna Music Bar, 19:30, 100,-/200,-
S benefity se poslední dobou nějak roztrhl pytel (nebo prdel?), ale tak proč ne. Politické a lobbistické tlaky v Národním parku Šumava totiž pěkně štvou i nás. Developery na Šumavě rozhodně nechceme, a jakákoli možnost se jim postavit je dobrá. Na benefitu zahrají Please the Trees, Priessnitz, W.W.W. s Pavlem Fajtem a Tři čutory. O odborné info se postará Jaromír Bláha z Hnutí Duha, na jehož konto také poputují vybrané peníze.

Koncertní rychlotipy
27. 1. Mombu + OVO, Chapeau Rouge, 20:00, 250,-
Pokud máte rádi takové šílené věci jako kombinaci hardcoru, afrických rytmů, jazzu, noisu… mám pokračovat?
31. 1. Run Dust + Consumer Worship + Lightning Glove, K4, 20:00
Pokud máte rádi to nejlepší ze současné experimentální elektroniky.
31. 1. Illustartion Sonore + Codes + Merci La Nuit, Basement Bar, 21:00, 200,-
Pokud máte rádi to nejlepší z nesoučasné elektroniky nebo taky Forgotten New Wave°Minimalsynth°NDW°Post-Punk°Avantgarde. Rozumíme si, ne?

Film týdne
161>88 online
Dokument o historii Antifašistické akce můžete nyní sledovat a stahovat i z pohodlí domova. Film mapuje nejen „dějiny“ AFY, ale i rasismu a antirasismu obecně a určitě by si ho měli pustit i ti, kteří se za „radikály“ jinak nepovažují. Nejzajímavější jsou určitě pasáže z raných 90. let včetně dokonalé scénky s uklízejícím anarchistou…

Video týdne
Dědeček cyklokros
NP je známý milovník nesmyslných závodů, a tak není divu, že jej zcela uchvátilo toto sportovní video z přelomu 50. a 60. let. Klíčová slova: Británie, cyklokros, vřesoviště, bažiny a silniční kola s jedním převodem. Záznam je skvělý celý, ale doporučujeme zbystřit zejména od času 1:20, kdy závodníci nepřekonatelným způsobem překonávají potok.