Nasdílej si socialistickou zombie!

Jo, po delší době jsme se rozhodli vás znovu oblažit naším vybraným kulturním vkusem. Doufám, že to oceníte, nevděčná holoto! #spílaníčtenářstvu

Akce týdne
KONCERT PRO ŠUMAVSKOU DIVOČINU
7. 6., hospoda Pod Kapličkou, Nahořany u Volyně, 17:30
Druhý benefiční koncert na podporu aktivit směřujících k ochraně divoké přírody, zvláště (ale nejen) v NP Šumava. Téma je to více než aktuální, protože se právě projednává velmi problematický zákon o šumavském národním parku. Příroda na Šumavě je tentokrát opravdu v ohrožení, tak pokud máte volný víkend, vyražte prohlédnout si (zatím nedotčené) šumavské hvozdy a poslechnout si jak přednášky a diskuze, tak třeba Please the Trees, Traband, WWW, Tři čutory a další. Ať už pojedete či ne, určitě podepište aspoň PETICI za dobrý zákon a/nebo napište přímo senátorům.

OBECNĚ SDÍLENÉ STATKY
4. 6., Tranzitdisplay, 10:00–19:30
Jako dlouholeté plánovače vágus kibucu nás samozřejmě představa obecně sdílených statků dost rajcuje. V Tranzitu budeme moci společně sdílet jistě nejen židle a skleničky ale i spoustu podnětných idejí. Dozvíme se například o prehistorii sdílení, jeho současnosti, o commoningu ve městě, o squattingu, družstevnictví, třídním boji i kultuře na internetu.

Výstava týdne
JAKO DOMA + PRAGULIC V CONTAINALLU
2.6.–15.6., Containall
O fotografické výstavě žen bez domova z organizace Jako doma jsme tu již psali, ale ne všichni ji dosud zhlédli… tak teď máte další možnost! Zároveň si můžete prohlédnout fotky ze života spolku Pragulic, který rovněž pomáhá lidem bez domova zapojit se do společnosti.

Film týdne
SOCIALISTICKÝ ZOMBI MORD
Co si budeme povídat, česká a slovenská kinematografie na tom není v posledních letech nijak valně. Zvláště milovníci kvalitních žánrových filmů aby zaplakali. A obdivovatelům béček nezbývá ani to. Ale naše sny se konečně naplnily! Slovenští bratia do toho konečně práskli a máme tu zombie vyvražďovačku, jak má být – tajný sovětský experiment, nebezpečný plyn, školní cvičení a skupinka pionýrů zamčená ve škole… Trailer obsahuje všechny potřebné atributy podobných snímků, takže asi chystáme promítačku, ne?


Iba školník vie, čo sa stalo…