A co koně? Mají si kde hrát?

Listopad je obvykle kulturou tak nabitý, že ji nestíháme ani pořádně sledovat, natož o ní psát. Takže pakultura tentokrát netradičně v sobotu a začínáme hned večer.

Film týdne
O HOLKÁCH A KONÍCH
8. 11., Lucerna, 20:30
Modří už to vědí, ostatní se to dozvědí teď: ano, i letos chystáme monotematickou ročenku, tentokrát na téma Dostihy a sázky. A od chvíle, kdy jsme ji začali vytvářet, nás potkávají koně úplně všude. A jelikož fenomén holek od koní bude ve sborníku zpracován taky, tohle je ideální studijní materiál.

Deska týdne
El-P + KILLER MIKE = RUN THE JEWELS 2
Ono už je to vlastně víc než týden, ale čert to vem. Tohle je totiž deska měsíce, ne-li roku. Jestli se říká, že druhé díly jsou vždycky slabší než první, tak tady leda hovno. El-P je v životní formě a Killer Mike jakbysmet. Muzika, která dokonale vyplňuje prostor našich vymletých hlav a vytváří ideální soundtrack současného pracovního i životního vypětí.

Koncerty týdne
POLITIC MORE THAN HIP HOP
9. 11., Cross, od 20:00
„They call me young Sole, but I’m young no more.“ Kazatel z Denveru a spoluzakladatel Anticonu, to je myslím postačující vizitka. Od poslední návštěvy Prahy je tenhle DIY renegát o rok starší, ale pořád stejně nekompromisní. Nejlepší prolog nového pracovního týdne.

SHABAZZ PALACES + SERENGETI
13. 11., MeetFactory, 20:30, 290,-/390,- Kč
„Ty vole, ty to znáš?“ podivili se členové ŠnS sami sobě navzájem, když přišla řeč na čtvrteční rychtu v MeetFactory. Tož baže. Psychedelický výlet po exoplanetách komentovaný chlapíkem s největším knírem v celých USA, to si přece nemůžeme nechat ujít!