… bo neni čas pyčo

Pakulturní tipy tentokrát jen velmi stručně, bo neni čas pyčo.

Akce týdne
BARDZO FAJNÝ FESTIVAL
28.–29. 11., Kino Oko
Nevíme, kde se vzaly všechny ty fámy o nekvalitním polském jídle, protože nejen podle nás se polská kuchyně vyrovná božské maně! A na tomhle fesťáku budou polskýho jídla hromady. Ale abychom nebyli tak přízemní – jde tu samozřejmě hlavně o kulturu. Budete mít možnost zhlédnout několik skvělých polských filmů i potěšit se na koncertech Agu a Natalie Grzebały. My teda rozhodně jdeme na Bolka a Lolka!

KRISTY AND THE KRAKS vs JOHNNY THE HORSE
27. 11., Bajkazyl Žižkov, 19:30, 100,–
Rockenrol, punk (post), love, drunk, Wien, Praha, láska… a taky bohužel jedna z posledních akcí v tomhle skvělým prostoru. Přijďte si zatančit a rozloučit se.

Píseň týdne
TIM FITE – PUSSIES
Kunda sem, kunda tam. Víte, co je na těch pseudoproblémech české veřejné debaty nejvtipnější? Že vždycky přicházejí se zpožděním. Člověk by měl skoro podezření, že náš pan prezident po večerech poslouchá Tima Fitea. Nové multimediální (a jako obvykle konceptuální) album iBeenHACKED tohoto renesančního umělce vyšlo v půlce října.

Nesmyslný závod týdne
LACHOUTKŮV MEMORIÁL
28. 11., Palackého náměstí, 18:00, 80,– za tým
Nepochopte to špatně. Oběhnout za večer deset různých hospod a v každé si dát pivo nemusí být ani projevem alkoholického bohatýrství, ani bohatýrského alkoholismu. Restaurační zařízení určená k návštěvě se totiž vybírají z těchto legendárních podniků. A Praha je takhle v pátek večer těsně před příchodem zimy opravdu magická. Zvlášť po těch deseti pivech.