Would You Love a Monsterman?

Tenhle severský hudební výplod už na evropské scéně nějaký ten pátek doslova straší. Přesto dost lidí pořád netuší, o koho jde. Lordi. Finská banda, která v roce 2006 vyhrála komerční Eurovizi, a které by Lady Gaga se svým ohozem mohla leda tak dělat rohožku. Ještě že v Česku máme to štěstí vidět je naživo hned několikrát do roka.

„Are you ready for some rock’n’roll?“ Tak přesně tohle nečekejte. Ve skutečnosti právě Lordi můžou být tím důvodem, proč na diskotékách nevidíte metalisty a gothiky. Lordi jsou pro ně odpovídající alternativou. Klasický metal teď nefrčí, teď jede disco evil. Proto ta hrůzu nahánějící podoba, převleky, divadýlko, chroptící frontman Mr. Lordi. Bez toho všeho by působili směšně. Nebo naopak? Nicméně je dost možné, že by je pak početná severská metalová obec vydědila.

Vidět Lordi naživo stojí za to. Ať už uvidíte cokoliv (ne, drogy dnes klidně nechte doma), bude to silný zážitek. Nakonec snad i uvěříte, že vám hrají praví trollové a mumie zmutovaní do bezpočtu podob. Mezi námi, ono to je dost možné, že jsou praví. A nebojte se toho, že nevypadáte zrovna jako byste zrovna vstali z hrobu. Mezi maminkami s dětmi a puberťáky se lehce ztratíte.

Jo a vezměte si s sebou dlouhé vlasy, ty se hodí.

One Reply to “Would You Love a Monsterman?”

  1. Myslím, že tohle absolutně vystihuje atmosféru koncertu! Každopádně až tu budou příště, nesmím si nechat ujít první řadu, protože chci vidět nástroje, se kterýma si hrajou. Aneb “On drží něco divnýho v ruce… Aha to je další ruka :D”
    THIS IS HEAVY METAL!

Comments are closed.