WágusLeaks 5: Konspirační teorie pro starší a pokročilé

Redakce Vágus.cz zaznamenala v souvislosti s dnešním londýnským aristokratickým mecheche několik znepokojivých skutečností:

1) Slečna Middletonová strávila noc před svatbou v hotelu Goring.
2) Neznámý anarchista byl zatčen poté, co na Soho Square začal na melodii Žluté ponorky prozpěvovat textík We All Live in a Fascist Regime.
3) Před 66 lety se v tento den slečna Braunová stala paní Hitlerovou.

Obávaje se spiknutí, obrátili jsme se na předního odborníka na problematiku konspiračních teorií a hinduistického fašismu, profesora N. P. Narvusi.

Vágus.cz: …A aby toho nebylo málo, David Beckham si připnul svůj řád naopak. Jde o všeobjímající konspiraci, nebo jen neškodné piklení znuděné šlechty?
Narvusi: Tomuto drobnému faux pas bych velkou váhu nepřikládal, zvláště když čeští novináři nerozeznají frak od žaketu. Mnohem více bych se soustředil na skutečnost, že ruská reprezentace dnes na mistrovství světa v hokeji nečekaně podlehla Německu.

Vágus.cz: Áno…”Soupeř byl impozantní,” prohlásil ruský trenér Bykov. Vzhledem k historii rusko-německých vztahů bych se nedivil, kdyby to byl předem domluvený výsledek. Co svědek princ Harry a jeho záliba v nahnědlých uniformách? Nemá v tom prsty právě on?
Narvusi: Princ Harry je známý pletichář, jeho roli v tomto spiknutí bych rozhodně nepodceňoval. “Počkej, až ji uvidíš,” pošeptal prý svému bratrovi před obřadem. Nedivil bych se, kdyby už měl předem připravený únos nevěsty a princ William byl jen pouhou nastrčenou figurkou v této velké hře. A propos, všimli jste si symbolu na ženichově azurové šerpě? Je to okřídlené železniční kolo, či něco jiného?

Vágus.cz: Osobně bych to tipoval na stylizované vyobrazení bezhlavého telete. Pólo, oblíbený sport obou princů, se vyvinulo z afghánské hry buzkaši, kde se místo míče používá právě tato proprieta. V této souvislosti bych nezapomínal na Harryho afghánské angažmá. Oblékl by po únosu Kate do burky? A vůbec, co si můžeme myslet o člověku, který zásadně nepoužívá své pravé jméno, Henry?
Narvusi: S burkou si nejsem jistý a na Afghánistán bych také nesázel, to by byla pro bývalou imperiální mocnost příliš očekávaná destinace. Nezapomeňte však, že zítra se v některých oblastech světa pálí čarodějnice. Ano, pokud se schyluje k nějaké události, která určí další běh světových dějin, spíše než mezi štíty Hindúkuše bych ji očekával někde v Polabské nížině.

Vágus.cz: Nebo kousek na sever, v Náchodě. Světové dějiny se mohou dost dobře konspirovat v tamním hotelu U Beránka, který královským novomanželům daroval týdenní pobyt v jejich prezidentském apartmá. Dokážete si představit utajenější lokalitu pro zahájení světovlády?
Narvusi: Myslíte ten hotel, v němž se onehdy ubytoval i Václav Havel? Z Náchoda to ani není daleko na Hrádeček u Trutnova, kde má náš bývalý prezident chalupu. Ale pozor! Úplně stejně daleko od Náchoda, jen na severovýchod a na polské straně hranic, leží zámek Sarny, který nedávno koupil ženichův otec, princ Charles. A víte, co leží uvnitř tohoto rovnoramenného trojúhelníku? Nejen Hronov Aloise Jiráska a Malé Svatoňovice bratří Čapků, ale především Červený Kostelec, sídlo známých tiskáren Severografia! Dovedete si představit, co to znamená?

Vágus.cz: No tak to tedy opravdu nemám páru. Můžete nám to nějak osvětlit?
Narvusi: Až se to bojím vyjádřit slovy. Podívejte se raději na obrázek:

Vágus.cz: Ne! Snad nechcete naznačit, že už v tom jedou i vydavatelé Čtyřlístku, té nevinné zábavy rozjasňující dětské tváře už po celá desetiletí? To už přestává být sranda…
Narvusi: Hajlující zvířátka nejsou žádná nevinná sranda! A to ještě nevíte, že tajenka křížovky v tomto čísle zní: BUDEME PLATIT!

One Reply to “WágusLeaks 5: Konspirační teorie pro starší a pokročilé”

Comments are closed.