Lekce tolerance v Módním pekle

Zdroj: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=113025

Na stránkách modnipeklo.cz se někdy předevčírem objevil článek prozkoumávající nejtemnější zákoutí Mimibazaru. Na to se okamžitě zmobilizovala křižácká výprava, aby nazpět dobyla svatou zemi dětských prdelek hebkých a lesklých jako Pohlreichova pleš. Ano, internetový dav si našel další oběť k ventilaci kolektivní emoce. Po hromadném truchlení za české hokejisty tady máme hromadný lynč lidového vkusu.

Nejde ani tak o to, že někdo poukázal na bizarní recepty a snímky kolující českým internetem. Průser je v tom, jak z nich vy ostatní ochotně zvracíte. Ale ještě než jste si strčili prst do krku, zkusili jste si ujasnit, oč budou vaše odsuzující reakce hodnotnější než ty zástupy smajlíků na Mimibazaru? A co že to vlastně odsuzujete? Jídlo ze zbytků? Viděli jste někdy rychlé občerstvení v libovolné zemi třetího světa? Zato kdybyste tam spatřili rodinnou oslavu zakončenou rituálním sežráním figurky s obrovským falem, asi by vám ani nestačila paměťová karta ve foťáku.

Jistě, i mně se většina ze zveřejněných fotek a receptů ekluje. Stejně jako se mi eklují stránky v barvě #CF4800 (ano, dokud jsem si nepřečetl diskusi, skutečně jsem věřil, že Mimibazar a Módní peklo jsou spřátelené weby). Ale nedělám z toho zápletku, protože pouhé zhnusení mi nedává žádné právo považovat jejich autory za nesvéprávné jedince. Každý totiž máme svého kostlivce a prdelatý hrnek ve skříni. Mimochodem, salámový panáček se šprckou může být pro děti velmi výchovný.

A tohle všechno se prosím děje na webu, který jen o příspěvek zpátky popisuječeský buranský přístup k neobvyklým věcem: když tomu nerozumím, namířím na to prst a hystericky se rozesměju.” Výborně. Takže když už chcete všechno postmoderně relativizovat, tak relativizujte opravdu všechno. Někde na světě se prostě žerou smažené staré chleby. Tečka. Jinak jste totiž úplně stejní jako ti burani z Horní Dolní, kteří se vysmívají Pražákům. Misionáři, kteří jedou do pralesa civilizovat divochy. Nebo chytráci, co vydrží půl dne nadávat na nepřizpůsobivé přistěhovalce řekněme třeba ze severní Afriky a pak vyjedou na dovolenou tamtéž v kraťasech a bikinách a s flaškou něčeho ostřejšího.

Howgh. Odcházím na vesnickou oslavu pětasedmdesátin.

4 Replies to “Lekce tolerance v Módním pekle”

  1. No, tak pro toho, kdo má nyx, tak ať se podívá do auditka “Spolek přátel Mistra Babici aneb čvachtající manžové, vegetové bydlenky a možná přijde i salámista”

    99% je tam převzato právě z mimibazaru

  2. Módní peklo někdy loni redesignovalo, a tak je poznámka o barvě #CF4800 bohužel již passé. Nahraďte si ji třeba za “logotyp vysázený Museem”.

Comments are closed.