Kulturní servis o divných pro divné

Minulý týden jsme si tedy užili světa, ale jízda může pokračovat dál. Pokud nás ovšem poslechnete a zajdete na nějakou z námi doporučených akcí.

Podivný chlápek číslo 1
Je známo, že minimálně jeden z členů naší „redakce“ trpí obsesí na hlavonožce. To ale není hlavní důvod, proč vás zveme na pondělní koncert projektu MRC Riddims, kde je jednou z hlavních postav DJ Oktopus. Jo, ten z Dälek. Nevěřím totiž, že je tu někdo, pro něhož by nebyl právě koncert Dälek jedním z těch nejlepších vůbec. Já řadím jejich první vystoupení v Matrixu k nejlepším a nejintenzivnějším koncertům, který jsem kdy navštívila. Loni jsem tak na Riddims šla víceméně z povinnosti: „Na to přece musim jít, když je to někdo z Dälek.“ Popravdě jsem ale neočekávala, že by mě to nějak vzalo. Opak byl pravdou a tak dobře jako při jejich dub / glitch / hip hop / ragga / dancehall setu (jak se v oficiálních zdrojích píše) jsem si na sedmičce už hodně dlouho nezatancovala! Dá-li se tak to kývání nazvat… Rozhodně doporučuju, nudit se vážně nebudete.

MRC RIDDIMS feat. DJ Oktopus (Dälek); MELKEVEIEN
Klub Final, 24. Září 2012, start 19.30, vstup 200 Kč

http://www.mrcriddims.com/

Podivný chlápek číslo 2
Další koncert, který jsem absolvovala hlavně proto, abych o něm mohla referovat těm, kteří nikam nechodí, byla exhibice člověka, který si říká Cars and Trains. Protože jsem líná, ocituju vám tu rovnou oficiální tiskovku od stříbrný rakety… „Svoji muziku šíří do světa z obýváku, na turné jezdí vlakem, je součástí zajímavýho labelu/kolektivu Fake Four a letos nahrál vynikající desku We Are All Fire. Tenhle Tom je teda jasnej vágus, a my tak doufáme, že nám napíše recenzi na nějakou nádražku. Předtím si ale rádi poslechneme „folkový melodie, glitch podmazy, nenápadný beaty, lo-fi syrovost,“ jak se jeho muzika popisuje. Vážně se to hezky poslouchá a jeho minulej koncert byl takovej… milej no. Prostě hezký zážitek – přijďte!

CARS AND TRAINS; BIG SPIDERS BACK
Klub 007 Strahov, 28. září 2012, start 20.00, vstup 200 Kč

http://www.carsandtrains.net/

Podivné existence
se zase po roce sejdou 29. září na DIY karnevalu. Ten byste taky rozhodně měli navštívit, protože nejen koncerty živ je člověk. Party v ulicích je vždycky super, tahle má ale dokonce i nějaký vyšší smysl. I tím, že si půjdete jen tak zatancovat, můžete dát najevo, že nesouhlasíte s narůstajícími xenofobními a fašizujícimi tendencemi v naší společnosti. K tomu se sluší dodat, že pokud vám tohle vážně leží na srdci, tak o den dříve (28. 9.) se koná v Kralupech nad Vltavou demonstrace proti pochodu neonacistů. Mně to na srdci teda leží, protože Kralupy jsou skoro Mělník a za to, že nešilhám, vděčím právě kralupským očařům, které jsem v dětství hojně navštěvovala. Kreativitě se meze nekladou, takže případné masky můžete využít i tu.

http://www.csaf.cz/akcie.php?id=2129
http://kralupyprotineonacismu.cz/