S mopsem za lepší svět!

A kromě toho tu máme i pár dalších „seriózních“ kulturních tipů.

Akce týdne
DISKO TĚLA JSOU BITEVNÍ POLE
13. 12., Klub Pilot, 19:00
Kabaretní diskoparty kolektivu Genderfuck. Disko i kabaret milujeme, takže na páteční večer je to jasná volba. Navíc součástí večírku bude také tombola příjemných služeb, do které se rozhodl přispět i Vágus! Ano, šťastný výherce získá poukaz na tour po nádražkch s našimi vyhlášenými experty! Navíc na party zahrají Mušnula, Sonja neverstop a Gagarin. Potřebujete ještě něco víc?

Koncert(y) týdne
MUTE SWIMMER + PRONEFOAL
10. 12., Bajkazyl Žižkov, 20:00, 80,-
„… like talking heads trashing nick cave’s wendy house in a samuel beckett production…“
Mute Swimmer je původem britský vizuální umělec a hudebník, toho času žijící v Berlíně. Moc nemá rád hudební škatulky, třeba jako folk. Ačkoliv hraje s kytarou. Nejradši má, když si každý o jeho hudbě udělá představu sám. Tak přijďte, máte možnost.

REPELENT SS + HLINOMAZ + ENCORE
12. 12., café V lese, 20:00, vstupné dobrovolné
Nesvatý prašivý výkvět domácí scény na jednom “pódiu” ve sklepě, kde jsou jen cihlový zdi, a tak tam kromě lidí nemá co shořet. Přesně podle toho to tam taky bude vypadat. Repelent SS – komando smrti, pórek, kečup a buben naraženej na hlavě. Hlinomaz – sežraný housle, krvavý ruce i rozbitý hlavy. Encore – nová beznaděje lokální d-beat scény a první oficiální koncert, prašivej crust. Všechny kapely budou hrát tak 10 minut, tak s tím počítejte. Vstup na vlastní nebezpečí. Přineste si cokoliv, co se dá hodit nebo rozbít. Koncert je solidární akcí s polskou antifašistickou scénou, která to nemá vůbec jednoduchý a peníze, co se vyberou, poputujou právě tam.

SILVER ROCKET BENEFIT PRO 007
14. 12., Klub 007 Strahov, 20:00, 150,-
Tradiční předvánoční akce jejíž výtěžek jde na nejlepší klub v Praze. Už jen proto byste měli jít, i kdybyste se náhodou nudili při produkci takových kapel jako OTK, Or a Kurac (jde to vůbec?). Navíc můžete přinést dárek, vložit ho pod stromek a odnést si jiný. To napětí, když skutečně nevíte, co vás pod stromekem čeká… Jo a pokud jste z Brna, tak dojděte 13. na benefit na Keftesparty.

Komiks týdne
BATTLEPUG
Komiks týdne objevil samozřejmě Matouš a splnil mi můj sen – komiks, v němž je hlavním hrdinou gigantický bojový mops… nic víc už k životu nepotřebuju! A pozor nejedná se o žádnou blbost, ale o ceněné dílo (jo a buldoček se tam vyskytuje taky…).

Mimo kategorie
SBĚR MOBILŮ PRO BEZDOMOVCE
Máte doma starý mobil, který vám leží ladem? Dejte mu druhou šanci!
Sbíráme staré mobily, které můžou ještě dobře posloužit lidem bez domova. Většina z nich sice mobil vlastní, ale buďto je neustále ztrácí nebo jsou velmi poruchové a problém je i s nabíjením, je to zkrátka nedostatkové zboží. Podrobnosti nalezenete v odkazu, navíc si na místě můžete zakoupit i perníčky, trika, palcky a tak podobně, vše z „produkce“ Pragulicu.