S radostí do sklepa! A za kulturou…

Akce týdne
KDYBY TI TAK PÁMBŮ PRDEL POKŘTIL
18. 12., Bubenečská nádražka, 19:00
Hithitový projekt NP a KZ, knížka recenzí nádražek Kdyby ti tak pámbů prdel roztrh’, byl úspěšný jak revizor na začátku měsíce. Knížka vyjela v pondělí z tiskárny a ve středu ji budeme křtít v bubenečské nádražce. Kromě polévání tiskovin pivem se můžete těšit i na guláš, vepřenky a kulturní program, který tentokrát kromě Masoxe Vegy zajistí i pan Pařátek a pan Střevo. A kdyby někdo nestíhal a přesto si chtěl knížku stylově vyzvednout, tak NP se bude od 17:10 do 18:30 poflakovat ve Flipu na Masarykově nádraží, odkud pak vláčkem v 18:40 zamíří přímo na křest.

Koncert týdne
GRIDE + BOILING POINT + REMEK
20. 12., Klub 007 Strahov, 19:30, 100,-
Již tradiční předvánoční akce a rozhodně jedna z nejzábavnějších. Princip je jednoduchý: přijdete na koncert, poslechnete si tři super kapely, koupíte si něco u stánku Food not bombs nebo GNWP a na závěr se účastníte dražby (s velmi vtipnými moderátory), kdy vaše peníze za hodnotné předměty poputují právě na kampaň Good night white pride. Fajn večírek!

CORRECTION HOUSE
18. 12., Klub Pilot, 20:00, 300,-
Blíží se nejdelší noc v roce, takže by to chtělo trochu temnoty. Kapela skládající se z členů Neurosis, Yakuza, Eyehategod, Minsk a Nachtmystium tento požadavek splňuje vrchovatě – mix metalu, industriálu i gotiky (ale i nějakých těch „světlejších“ poetických momentů)… Jak se píše v pozvánce, Všechny cesty ale nakonec vedou do sklepa.

VÁNOČNÍ RANDÁL
21. 12, Restaurace U nádraží, Neratovice, 19:00, vstup dobrovolný
Sakraphon zase pořádá akci v nádražce a to se nám líbí. Zahrají Pedro Zakatchku, Leviathan Brotherhood a Zborcenéharfytón. Jak tak známe partičku okolo Sakraphonu, tenhle večírek o desáté rozhodně končit nebude…

Kauf týdne
NÁDOBÍ PRO JAKO DOMA
Organizaci Jako doma máme rádi (jak jste si už určitě všimli), a tak vás s radostí upozorníme, že nám i jim uděláte radost, když si pořídíte tadyhle poukázku. Uděláte tím radost také kuchařkám bez domova, protože si díky vám budou moct koupit vařečku nebo hrnec nebo pánev podle toho, kolik radosti vaše peněženka poskytne. No prostě radost!

Song týdne
MINOR ALPS: I DON’T KNOW WHAT TO DO WITH MY HANDS
Ač to tak nevypadá, nejedná se o žádnou sprosťárnu! Prostě jsem se jednou chtěla rozloučit nějakou pěknou písničkou. Proč a proč touhle? 1) Slíbila jsem Matoušovi nějaký popík, protože nechce doma poslouchat hardcore. 2) První polovina devadesátek je možná moje největší hudební guilty pleasure a tenhle song tu atmošku dost evokuje. 3) Můj absťák po moři začíná dosahovat příznaků obsese. 4) Kulturní servis, který chystám na příští týden, bude nejtemnější z temných, takže to chci aspoň protentokrát zakončit tak nějak hezky…