Depo, Brno hlavní nádraží

Nádražní restaurace Depo v Brně nabízí hostům to, co žádná jiná nádražka – zdravý oběd. Tímto logem obsypaným ovocem láká zákazníky a klade důraz na pravidelnou stravu. Nalákala i nás.

Ihned po vstupu zjišťujeme, že restaurace Depo skýtá dva levely. Spodní kuřácký a horní nekuřácký, kam líně stoupá dým smokerů. Vystoupá tam však za vámi i obsluha. Stoupáme rovněž. KZ se kochá jídelními lístky na dřevě, ale ví, že je nemůže ukrást, neboť by je každý poznal podle vypájeného loga DEPO. Připravovat menü za 65 Kč, kde se navíc každý den mění polévka, nebývá v nádražkách zvykem. Tento podnik však provozuje společnost JLV, kterou šlechtí například skvělá jídelna na nádraží Praha-jih. Objednáváme předkrm NPho mládí – smaženku. Poté přichází na řadu hlavní chod KZtina dětství, tedy čevapčiči. Z toho plyne, že její dětství bylo evidentně velmi kruté. Ale nepředbíhejme.

Restaurace je nadstandardně vybavena lahůdkovým pultem, jímž konkuruje leckteré cukrárně. Neopomíná ani lahůdkářské klasiky jako vaječný řízek. Za tento pokrm jsme byli hotovi udělit i hodnocení Just like mama. Jenže to by nám pak nesměli přinést čevapčiči z lančmítu, jež celý dojem z jídla dokonale zkurvilo. Takový falický blivajz by snad nevymyslel ani kulinářský virtuos Babicova formátu a do konceptu zdravého oběda v žádném případě nezapadá. Dojem zachránila alespoň velmi slušná čočkovka v ceně denního menü.

A nyní lingvistické okénko, které nám o původu masa leccos vysvětlí. Slovo ćevapi pochází z arabského slova kebab, ćevapčići je jihoslovanská zdrobnělina slova ćevapi. Turecká přípona -čí však označuje původce, výrobce či prodejce. Tedy výrobce kebábů je kebápčí. Když někdo našeho řezníka semele do karbenátků, získává titul čevapčiči. A teprve maso tohoto chudáka se dostává na talíř nám konzumentům…

Zkrátka jsme to museli spláchnout pivem. Na čepu se nevyjímá žádné starobahno, nýbrž plzeň. Jsou to světáci. V televizi byly zase motokáry, ale tentokrát aspoň bez Petry Černocké. Stejně jsme šli raději na vzduch. Milovník mašinek a pozorovatel nasraných lidí, jimž právě ujel vlak, bude nadšen východem přímo na perón. A záchody? Zdálky vypadaly luxusně. Při bližším ohledání jsme však zjistili, že se za jejich použití platí, proto jsme ušetřili a nehodnotili. Správný vágus chodí chcát do kolejiště. Nebo do blízké galerie. Jako my.

Atmosféra: * * *
Pivo: * * * *
Jídlo: * *
Obsluha: * * * * *
Hajzlíky: nehodnoceny, ale v galerii výstavní

5 Replies to “Depo, Brno hlavní nádraží”

  1. sorac, ale musim opravit… kebab = ćevap, ćevapi = množné číslo, ćevapćići – zrobnělé množné číslo… výrobce kebabu se jmenuje ćevabdžija

  2. za zachody se neplati, jen si clovek musi u obsluhy vyzvednout listecek, ktery hajzlbabe odevzda

Comments are closed.