Ein Zwei – nasedaj!

Nasedaj okamžitě do Červeného trpaslíka! Začíná cesta na II. výjezdní zasedání vágus.cz. Posádka ve složení Vědec, Betla, Verča, Matouš a NP právě míří do dalekého Berlína za vágus velvyslankyní KZ.

Nástupní manévr se nedaří – každý pochopí čas i místo odjezdu jinak. Se značným zpožděním se vyráží i přesto, že NPyřin je opilý a smrdí a nikdo vedle něj nechce sedět.
V Böhmen svítí slunko; v Reichu nehorázně chčije, voda zaplavuje pole a na dálnici je výluka. NPyřin zvrací na malebné německé návsi.
Posádka zjišťuje, že v Reichstagu mají obří trychtýř, ve kterém vyrábí nácky. Rovněž navštěvuje kulturní centra Tacheles a Tommyhaus, aby všem ukázala, jak se to dělá. (Co? Cokoliv! Rozumíme všemu.)

DREI VIER – NOCH EIN BIER!

Předtím ale naše hvězdná crew kontroluje stav proslulého berlínského opevnění a pozorně okoukne konkurenci na Flohmarktu (taký pěkný stuff jaký vyrábí oni ale samozřejmě nikdo nemá). Po hře na honěnou v památníku Holocaustu (já se mezi těmi kvádry nehonila, já ne, to NP na všechny bafal a ostatní dělali vláček) jednomu vyhládne, na Unter den Linden ovšem nežijí žádní Turci. Na Postdamer Platzu nežijí lidé už vůbec. Občerstvení na Oranienburgerstrasse se schvaluje.

FÜNF SECHS – ŽÁDNÝ SEX!

Výjezdní zasedání je totiž vážná věc, na prasárničky nezbývá čas. Je třeba otestovat další várku kebabu/falafelu. Důkladnému testování se ale dostává především dětskému hřišti na Museumsinselu – posádka uděluje 1 s hvězdičkou. V Museumsgeschäftu osádku obdarují (jak jinak) plakáty zcela vystihujícími ideu vágus.cz (Keine Hure! Kein König! Kein Gott!). Redakce vágus.cz oplývá kreativním myšlením, proto plakáty ihned přeměňuje na dechové nástroje a zbytek dne pilně nacvičuje v ulicích číslo na příští vágusfest. Dechové nástroje se v případě potřeby dají přeměnit na světelné meče, což se v trpaslíkovi vždy může hodit.

SIEBEN ACHT – GUTE NACHT!

Mnoho dalšího naši hrdinové ještě viděli, mnoho dobrého ochutnali, mnoha dobrým lidem poradili. Ale již se zase navrátili, protože kde by bez nich byla Praha??? Aha?