Modrá zahrada a Pulp Fiction, tentokráte brněnská

„Pivo! A něco rychlého k jídlu!“ vyhrkl jsem na výčepního, jenž se ukrýval pod převysokým regálem plným brambůrků. „Denní nabídku máme na tabuli,“ odtušil blonďatý hezoun a ledabyle pokynul směrem k východu.

Zdravé obědy jsou minulostí. Na místě restaurace Depo, tolik vychvalované v naší dávné reportáži, dnes najdeme dvojnádražku: kavárnu Blue Garden a pizzerii, jejíž jméno už jsem stihnul zapomenout. Místo k sezení si však člověk vybere jen těžko. V hale je zima a v dvoupatrovém salónku zakouřeno. Zato s výběrem pokrmu problém nemám: všechno jistí držkovka za 35 korun. „Stihneme to za čtvrt hodiny, že jo?“ ujišťuji se ještě u číšníka. Další ledabylé kývnutí.

Minuta.
Dvě.
Tři.
Odcházím raději zkontrolovat záchod, který jsme při naší minulé návštěvě trestuhodně zanedbali: lísteček na baru a po schodech do temnot nádražního sklepení. Mé srdce plesá, brněnské podzemí je téměř srovnatelné s budapešťským, jen místo Mrzáka vybírá lístečky nevrlá hajzlbába. Až téměř k dojetí mě pak přivádí zdejší příjemný bonus: pisoáry v kabinkách.

Srdce plesá i po návratu na povrch, neboť na mém stolku již stojí alespoň pivo. Na držkovku sice pořád čekám, ale naštěstí už jen v řádu sekund. Dršťky v ní plavou skutečně v hojném počtu, její teplota však nasvědčuje, že polévka nejspíš čekala na mě mnohem déle než já na ni. Ale kdo ví, možná mi byla ohřáta přesně na míru, abych ji mohl co nejrychleji zhltnout. Nemohu si tak ani náležitě vychutnat klidnou atmosféru pouhých pár kroků od rušného nádraží i přednádraží, ani zkontrolovat mejly díky signálu WiFi. I půllitr velmi slušného Starobrna za 28 korun musím nechat nedopitý. Vlak na Přerov je neúprosný.

Ač na Modrou zahradu pějí kávychtiví návštěvníci ódy, jako spěchající cestující nemohu tento podnik doporučit. Budu-li mít v Brně příště více času, rád dám Blue Garden ještě jednu šanci. V opačném případě však raději využiji služeb některého ze stánků na peróně. Pokud je ovšem do té doby nezavřou jako nedávno v Pardubicích…

Atmosféra: * * *
Obsluha: * * (i když dámy by možná nějakou hvězdu přihodily)
Pivo: * * * *
Jídlo: *
Hajzlíky: * * * * *

One Reply to “Modrá zahrada a Pulp Fiction, tentokráte brněnská”

Comments are closed.